Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Ноев: България е давала на Интерпол фалшиви имена на руски агенти

Бойко Ноев: България е давала на Интерпол фалшиви имена на руски агенти

0
Имам обосновани предположения да мисля, че под ръководството на главния прокурор България е давала фалшиви имена на руските агенти за издирване на Интерпол. Българската прокуратура саботира работата по разследването на чехите по взривовете в Чехия, които вероятно са свързани по някакъв начин с България.

Това каза пред БНР в неделя Бойко Ноев, бивш министър на отбраната, български посланик в НАТО.

По думите му под ръководството на Борисов и неговия антураж специалните служби са си затваряли очите за действията на Русия. И призова: Насърчавам честните хора в службите да не се колебаят и да говорят с новите си ръководители за извращенията и закононарушенията, извършвани от ръководствата им под ръководството на Бойко Борисов.

Справката на ДАНС , заради която правя връзка между взривовете в Сопот през 2015 година с присъствието на руските агенти, е от 24 февруари 2019 година. По това време никой не предприема стъпки да разследва дали е вярно. Днес, след като гръмнаха историите в Чехия, българската прокуратура набързо излезе и каза, че има връзки между тези взривове. Отново умишлено представяйки на обществеността лъжлива информация, за да прикрие, не знам какво. Под външен съвет Гешев, преди това Цацаров, и Борисов прикриват дейността на руските служби в България.

Според Ноев на обществото се дължи отговор – дали службите са работили в защита на националните интереси и защо Борисов е приватизирал системата за национална сигурност, ликвидирал е Съвета по сигурността на Министерски съвет и „го е превърнал в лична спявка“.

Гешев трябва да си ходи и новият парламент трябва да се съсредоточи върху това – махането на специализираните съдилища и прокуратури, като бухалка на извратената власт, махането на главния прокурор и въвеждането на нормалност, каза още той.

Предишна статияРумен Ненков: Промените в Изборния кодекс може да доведат до оспорване на резултатите
Следваща статияПразнуваме Международния ден на детето

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук