Начало НОВИНИ Европейската комисия няма да обърне особено внимание на жалването на Борисовите евродепутати

Европейската комисия няма да обърне особено внимание на жалването на Борисовите евродепутати

0
Европейската комисия няма да обърне особено внимание на жалването на Борисовите евродепутати. Това се разбира от думите на говорителят на Брюкселската институция Кристиан Виганд. От ЕК са получили писмото, но “няма да коментират вътрешнополитически събития”.
В края на миналата седмица евродепутатите от ГЕРБ-СДС изпратиха жалба до европарламента заради действията на служебното правителство. В писмото си повториха опорката за “предизборния екип на българския държавен глава” и “пълзящия преврат”, но това не мина пред Европа. Подкрепа срещнаха от своите – Европейската народна партия, но това бе очаквано. 

“Получихме писмото по електронната поща. Както винаги, ще отговорим по необходимия начин и чрез подходящите канали. Няма обаче да коментираме вътрешни политически събития“, заявяват от Комисията.

От там допълват, че в следят отблизо събитията в България и в контекста на годишния доклад за върховенството на закона. Вторият такъв трябва да бъде оповестен през юли.

Предишна статияСлужебния регионален министър Виолета Комитова: 25 фирми държат 182 млн. лв. по неизпълнени пътни проекти
Следваща статияCOVID-19: 197 случая на коронавирус, под 2% положителни проби

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук