Начало НОВИНИ Индия: Лекарите протестират срещу гуру, който твърди, че йога предотвратява COVID-19

Индия: Лекарите протестират срещу гуру, който твърди, че йога предотвратява COVID-19

0

Хиляди лекари в Индия носеха черни ленти на ръка във вторник, 1 юни, с искане за арестуване на популярен гуру, който твърди, че йогата може да предотврати коронавируса и че медицината е убила хиляди пациенти с коронавирус. 

Баба Рамдев, основател на истинска империя на продуктите на традиционната медицина, заяви през май, че пандемията е показала, че съвременните лекарства са „глупава и провалена наука“ и че стотици хиляди хора са „починали от алопатична (конвенционална) медицина“.

Във вторник, 1 юни, „Черният ден“ на протеста, снимки в социалните медии показаха, че лекарите издигат транспаранти с искане за арест на „Квак Рамдев“ или носят защитни гащеризони с надпис #StopRamdev на гърба.

Д-р Маниш Нигам, президент на Индийската асоциация на постоянните медицински федерации (FORDA), заяви, че над 10 000 здравни специалисти са били призовани да протестират във вторник, 1 юни, в азиатската държава, без да прекъсват медицинските си дейности.

„По време на тази пандемия нашите лекари са работили усилено ден и нощ и някои от тях са загубили живота си, но ние продължаваме да работим. Така че сме наранени от изявленията на Рамдев и искаме безусловно извинение – допълба Нигам.

Рамдев, поддръжник на министър-председателя Нарендра Моди, оттегли коментарите си след обаждане от индийския министър на здравеопазването. Той обаче вече беше създал нов скандал, твърдейки, че не се нуждае от коронавирусната ваксина, защото е защитен от йога и традиционната медицина (Аюрведа).

Смята се, че неговата група, Патанджали Аюрвед , е спечелила стотици милиони долари и продава всичко, от паста за зъби до дънки в техните магазини, повсеместни в цялата страна.

Преди седмици, по време на церемония, на която присъства министърът на здравеопазването, Рамдев, който също е собственик на телевизионна мрежа, пусна средство за защита с марката Coronil, което според гуруто лекува COVID-19 .

Неговата марка, 13-та по популярност в Индия, също твърди, че произвежда противоракови лекарства .

Предишна статияПротест на медицинските сестри от детското здравеопазване в Свищов
Следваща статияПрокуратурата обяви, че ще предприеме действия спрямо всички санкционирани от САЩ лица.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук