Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Ноев: Започват да излизат зависимостите на Гешев към Пеевски, да си...

Бойко Ноев: Започват да излизат зависимостите на Гешев към Пеевски, да си подаде оставката

0
Експертът Бойко Ноев коментира, че след закона ”Магнитски” ще излязат и зависимостите на главния прокурор към Делян Пеевски. ”Бих го посъветвал да си подаде оставката. Ще има последствия в политическия живот у нас. Това, че ДПС застана срещу САЩ, означава, че ще има послдедствия за тях”, каза той.

Няма друг действащ лидер на партия освен Бойко Методиев Борисов. Това е моят прочит. Най-вероятно Божков е давал пари и на други хора, но за подкуп Божков призна, че е давал на Борисов. Той се кръсти и отрича, но аз бих го посъветвал да не злоупотребява с вярата. Това заяви бившият военен министър Ноев пред Нова телевизия.

Според Ноев, всяка дума в разпореждането за санкциите срещу Делян Пеевски и Васил Божков може да издържи в съда.

По думите му сега ще излязат и зависимостите на главния прокурор към Делян Пеевски. „Бих го посъветвал да си подаде оставката. Ще има последствия в политическия живот у нас. Това, че ДПС застана срещу САЩ, означава, че ще има послдедствия за тях“, категоричен бе той пред Нова телевизия.

DP е една фирма, която е собственик на телевизия Европа и има пряка връзка с овшорки на Делян Пеевски, очаквам там прокуратурата да се намеси много скоро и да излязат интересни неща, коментира още той.

Демонстративно бе отказано от американските представители да се срещнат с Иван Гешев, това е ясен знак какво той трябва да направи. САЩ застават и предприемат активни действия срещу стратегическата корупция у нас, а това в комбинация със стратегическата корупция от руска страна – нанася големи щети на националната ни сигурност и вреди на партньорите ни, категоричен бе Ноев.

Попитан дали нарочно от българските власти са давани на „Интерпол“ фалшиви данни за руски граждани заради случая „Емилиян Гебрев“ и отравянето му, Ноев отвърна, че под ръководството на главния прокурор Иван Гешев са подавани грешни имена на руски агенти на ГРУ, трима души, били на българска територия.

„Кой може да разследва Гешев? Кой разследва Гешев? Ако той е извършил престъпление, кой го разследва – това са големите въпроси“, настоя Ноев.

„Говорят лъжливи неща за взривовете в България. Как може прокуратурата, която е призована да пази закона, да лъже“, попита Ноев, визирайки връзката с взривовете във Върбетице.

Предишна статияПроф. Асен Асенов: Санкциите по закона ”Магнитски” не подлежат на обжалвания в съда
Следваща статияДиана Евтимова: Минута и 20 секунди е средното време за гласуване с машина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук