Начало БЪЛГАРИЯ НАП публикува списък с компании, свързани със санкционираните лица по закона ”Магнитски”

НАП публикува списък с компании, свързани със санкционираните лица по закона ”Магнитски”

0
Националната агенция по приходите (НАП) публикува списък с компании, свързани със санкционираните лица по закона ”Магнитски”. Списъкът се състои от 64 фирми, свързани с Васил Божков, Делян Пеевски и Илко Желязков.

По-рано вечерта в предаването „Панорама“ по БНТ финансовият министър Асен Василев посочи, че всичко по ще бъде публично и списъци със свързаните лица ще бъдат публикувани на сайта на НАП и на сайта на Министерството на финансите.

Той увери, че ако в правителството се появят хора, свързани с Божков и Пеевски, те ще бъдат поставени в тези списъци на свързани лица и съответно трябва да бъдат отстранени от позициите в правителството.

Финансовият министър също така каза, че прокуратурата ще разследва новия изпълнителен директор на Националната агенция по приходите Румен Спецов.

В петък правителството също така създаде работна група, която да предотврати попадането на български дружества с държавно и общинско участие в обхвата на санкциите, наложени от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ.

Списък на НАП с компании, свързани със санкционираните лица по закона „Магнитски“

.

Предишна статияМинистър-председателят Стефан Янев свиква Съвета по сигурността в понеделник
Следваща статияПутин не очаква пробив от срещата си с Байдън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук