Начало НОВИНИ В КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на цените на тока, парното...

В КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на цените на тока, парното и топлата вода

0
В КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на цените на тока, парното и топлата вода, които трябва да влязат в сила от 1 юли. Средно за страната се предвижда електроенергията за бита да поскъпне с три процента, а на топлоенергията – с 10 на сто.
По време на откритото заседание миналата седмица топлофикационните дружества намериха грешки в доклада на регулатора и посочиха, че ще са ощетени, тъй като за изчисленията са използвани цени на газа и емисиите, които вече не са актуални.

От регулатора заявиха, че техническите неточности ще бъдат отстранени, а ръководителят на групата, изготвяла цените, Пламен  Младеновски, обясни: „Цената и на газа, и на емисиите, е актуална към април месец, но на пазара се случиха някои неща, допълва новини. бг. Водещо беше изменението на цените на емисиите, което дръпна нагоре и пазарите на газ, и пазарите на електрическа енергия, но все пак когато се прави една прогноза за следващ регулаторен период, комисията не може да реагира на всяка една динамика на пазара, на всяко едно рязко покачване и падане, тъй като все пак трябва да се направи една консервативна прогноза. Тя ще важи за една година напред. Към решението на първи юли ще направим актуална прогноза към датата на решението.“

Предишна статияГеорги Панайотов: 99 процента от обществените поръчки в МО са били с посочване на изпълнител
Следваща статияСтефан Янев свиква днес Съвета за сигурността в Министерския съвет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук