Начало НОВИНИ Гърция разхлабва още ограниченията за туризъм, страната отново разрешава чартърните полети

Гърция разхлабва още ограниченията за туризъм, страната отново разрешава чартърните полети

0

Чартърните полети се завръщат в Гърция това лято, във важен сегмент от въздушния пазар, който също се предлага с празнични пакети, така че значението му за местния туризъм е значително.

Ключът към увеличаването на потока от чартърни полети до Гърция е облекчаването на ограниченията за пътуване в страни като Полша, Латвия, Израел, Швейцария, Унгария и Словения, докато търсенето – макар и значително по-малко от сезона на критериите за 2019 г., също е идващи от Франция и Германия.

За датите от края на юни нататък има значително увеличение на чартърните полети, насрочени предимно от скандинавските страни и главно до Крит, тъй като Гърция подобри позицията си на туристическата карта в сравнение с миналата година.

Например румънската туристическа компания Aerovacante, която принадлежи към групата Aerotravel, е подготвила полети и пакетни почивки от средата на юни до края на септември от Букурещ, Яш, Тимишоара и Клуж до Скиатос, с четири чартърни полета седмично. Чешкият превозвач Smartwings е насрочил и чартърни полети до Кавала, Скиатос, Китира, Каламата, Лимнос и Санторини.

Чартърните полети от Русия също могат да се възобновят от 20 юни, ако това, което Поликарпос Ефстатиу, директор на Гръцката национална организация по туризъм за Русия и Общността на независимите държави, заяви за постепенно възобновяване на тези полети благодарение на подобряването на пандемичната картина в Гърция, се окаже вярно.

Предишна статияМинистър Рашков: ГЕРБ не е в управлението, но прокуратурата изпълнява ролята й в огромна степен
Следваща статияКим Чен-ун с нов стряскащ закон – смъртна присъда за притежание на чуждестранни филми

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук