Начало БЪЛГАРИЯ Двама бивши министри отпаднаха от листите на ГЕРБ, синът на Алгафари е...

Двама бивши министри отпаднаха от листите на ГЕРБ, синът на Алгафари е кандидат-депутат

0

Бившият министър на околната среда и водите във втория кабинет на Бойко Борисов и дългогодишен председател на ресорната комисия в парламента Ивелина Василева изпадна от листата на ГЕРБ-СДС в Бургас, където водач отново е Любен Дилов-син. Василева бе след него на изборите на 4 април въпреки желанието на местната организация тя да води. След вота всички представители на ГЕРБ в Бургас се опълчиха при гласуването на партийна конференция на вече взетото от Бойко Борисов решение да махне от зампредседателското място в партията кмета Димитър Николов. Засега от ГЕРБ не са коментирали отсъствието на Василева.

От листите отсъства и бившият министър на правосъдието в края на мандата на третото правителство на Бойко Борисов – Десислава Ахладова, но това бе очаквано. На изборите на 4 април тя бе втора в листата за Перник, но после поиска и бе върната на длъжност съдия в Административен съд – София-област, от съдийската колегия във Висшия съдебен съвет.

И на предишните избори бившият министър на културата в същия кабинет Боил Банов не е бил кандидат за депутат. Предшественикът му Вежди Рашидов, който от 2017 г. бе председател на ресорната комисия, се е отказал да участва в листите за 11 юли след катастрофа.

Сред новите лица е синът на Нидал и Мадлен Алгафари – Николай Алгафари, който е на неизбираемо място в София.

Предишна статияИлхан Андай: Най-потърпевши от американските санкции ще бъдат ДПС, а не ГЕРБ
Следваща статияСмениха цялото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук