Начало БЪЛГАРИЯ Бившият директор Стоян Беличев: Възможно е да започне напускане на кадри в...

Бившият директор Стоян Беличев: Възможно е да започне напускане на кадри в „Автомагистрали“ и това да доведе до стоп на АМ „Хемус“

0

Възможно е да започне напускане на кадри в „Автомагистрали“ и това да доведе до стоп на АМ „Хемус“. Това предположение изказа пред bTV уволненият директор на дружеството Стоян Беличев.

„Нямаме право да обжалваме решението на принципала, защото нашите договори на управление са такива, но чувстваме болка, защото гледаме хората, гледаме екипа, който създадохме, това са 450 човека, централата в момента. Аз смятам, че в най-скоро време ще започне едно напускане на кадри и много се притеснявам, че тези действия ще доведат до един стоп на автомагистрала „Хемус“, която ще бъде голяма загуба за цяла България„, коментира Беличев по повод отстраняването си от поста.

Припомняме, по-рано днес стана ясно, че министър Виолета Комитова е издала заповед за смяна на ръководството на „Автомагистрали“ ЕАД.По-късно обаче Стоян Беличев заяви, че тримата членове на Управителния съвет ще обжалват опита за уволнение, направен от служебния регионален министър.

Решението на МРРБ идва, след като на 2 юни Сметната палата публикува доклада по одита на дружеството „Автомагистрали“, който й бе възложен от депутатите от 44-то Народното събрание. В доклада се констатират сериозни нарушения и заобикаляне на закона за обществените поръчки чрез директно възлагане от страна на държавата на фирма, която не разполага с капацитета да извърши дейностите по поръчките. Автомагстрали“ е превъзлагала на други партньори тези проекти. Едновременно с това от МРРБ излязоха преди два дни с информация, че на дружества са давани аванси по проекти, за които дори не е имало изготвен технически проект и като пример дадоха свлачищата.

Предишна статияБалабанов от ИТН: Искаме да ”изчегъртаме” не гласоподавателите, а направеното от ГЕРБ
Следваща статияДецата представляват близо 20% от коронавирусните инфекции в САЩ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук