Начало НОВИНИ Децата представляват близо 20% от коронавирусните инфекции в САЩ

Децата представляват близо 20% от коронавирусните инфекции в САЩ

0

През последната седмица децата представляват 17,2% от всички инфекции на COVID-19, открити в Съединените американски щати .

„Една от основните причини децата да причиняват по-голям дял от инфекциите е кампанията за ваксиниране при възрастни, особено при възрастни хора, сред които инфекциите са намалели драстично“, уточни Шон О’Лиъри, вицепрезидент на комитета по инфекциозни болести на Асоциацията на педиатрията на САЩ (AAP), пред EFE.

Високият процент на инфекции при непълнолетни се наблюдава от април и в края на май беше съобщено, че те представляват 24,3% от всички положителни случаи. APP подчерта, че това е следствие от ефективната кампания за ваксиниране при възрастни. 

В Съединените щати инокулацията е разрешена само на лица над 12 години от 10 май. Педиатричната асоциация обясни, че между 6% и 20% от тестовете, направени през последната седмица, са били при деца. Обаче само между 0,1% и 1,9% от непълнолетните, които са били в педиатрия, трябва да бъдат хоспитализирани.

В Ню Йорк около 118 000 бебета и юноши са получили доза ваксина срещу COVID-19. На 4 юни ваксинацията започна в четири училища в Бронкс.

От началото на пандемията 4 милиона деца са диагностицирани с коронавирус със смъртност 0,03%, според APP.

Предишна статияБившият директор Стоян Беличев: Възможно е да започне напускане на кадри в „Автомагистрали“ и това да доведе до стоп на АМ „Хемус“
Следваща статияЕлена Йончева: Колко дълъг трябва да стане списъка, за да започнете да прилагате закона с цялата му тежест?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук