Начало БЪЛГАРИЯ Иван Костов: Без екип не може да се направи крачката напред

Иван Костов: Без екип не може да се направи крачката напред

0

„Има такъв народ“ са единствените, които имат шанс да съставят правителство, каквото и да означава това. ГЕРБ са в глуха изолация, отказаха се от тях и т.нар. патриоти. БСП заради съавторството си в този модел, който сега трябва да бъде изчегъртван, също не е в състояние да събере мнозинство и да управлява“. Този коментар направи пред БНР Иван Костов, премиер на България от 1997 г. до 2001 г.. 

Костов определи обществото като крайно разделено.

„Демократична България“ дадоха програма и се опитаха да започнат този диалог, темата за съдебната реформа е постоянна тяхна тема. Те са умерени, не стигат до крайности и при тях няма шоу. Опитват се да бъдат позитивни, те се опитват да подскажат този тон на останалите, но не се получава дебат. … Дебатът трябва да е по същество – по темите и по мерките“, посочи Костов.

Бившият премиер предложи да се приеме Декларация за реформата, която трябва да започне да се съгласува отсега между тези, които се канят да я правят:

„Без екип не може да се направи крачката напред. Не може да я направи нито една партия, защото няма капацитет“. 

В предаването „12+3“ Иван Костов коментира и санкциите по закона „Магнитски“, наложени на Делян Пеевски, Васил Божков и още физически и юридически лица в България:

„Смисълът на санкциите е да се спре кръвоносната система, т.е. паричните операции на корупционните мрежи. Това не е ядрен взрив, това е изсушаване на тези мрежи, за да не могат да функционират“.

Според Костов банките трябва да бъдат предупредени за рисковете, които поемат, защото има банки, които са дали кредити, държат авоари на санкционираните лица:

„Ако БНБ не направи това, ги лишава от основание те да предприемат мерките, които трябва да бъдат осъществени, за да бъдат защитени банките и техните вложители, което е по-важно“.

Източник: БНР

Предишна статияРусия забранява организации, които са свързани с Навални
Следваща статияСпоред експертиза убиецът на журналиста Милен Цветков е бил употребил три вида наркотици преди катастрофата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук