Начало НОВИНИ „Съединените щати се завърнаха“, казва Джо Байдън в началото на първото си...

„Съединените щати се завърнаха“, казва Джо Байдън в началото на първото си международно турне

0

Президентът на САЩ (САЩ) Джо Байдън потвърди тази сряда, 9 юни, че страната му „се е върнала“ в базата на Кралските военновъздушни сили в Милденхол, начален етап от първото си международно турне от пристигането си в Белия дом преди пет месеца.

„Съединените шати се завърнаха“, каза той в реч пред войски, разположени в Обединеното кралство, традиционен съюзник на Вашингтон, с когото демократът се надява да засили двустранното си сътрудничество.

Минути след пристигането си в тази страна, Байдън се обърна към американските войници, разположени в тази база, в реч с патриотични нюанси и говори за целите на първото си международно пътуване, което ще го отведе и до Брюксел и Женева.

„Ще изясним, че Съединените щати се завръщат и, че световните демокрации са обединени, за да се справят с най-тежките си предизвикателства и проблемите, които имат най-голямо значение за нашето бъдеще, защитавайки нашите ценности“, каза той.

В Женева американският президент трябва да се срещне с руския си колега Владимир Путин. В тази връзка той заяви в Милдънхол, че САЩ не търсят конфликт с тази нация, а по-скоро искат „предсказуема връзка“.

Държавният глава ще бъде в Обединеното кралство до неделя , където също планира да се срещне с кралица Елизабет II в замъка Уиндзор.

По-късно, в белгийската столица, той трябва да присъства на срещата на върха на НАТО на 14 юни и на друга между САЩ и Европейския съюз на следващия ден.

Предишна статияСтанислав Балабанов: Дано Кьовеши си отвори очите и се убеди колко е злокачествен този тумор
Следваща статияРусия забранява организации, които са свързани с Навални

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук