Начало НОВИНИ Мигрант умира от „горещина“, след като е преминал границата между Мексико и...

Мигрант умира от „горещина“, след като е преминал границата между Мексико и САЩ

0

Мигрант почина заради високите температури в южната част на Ларедо, Тексас , където той е бил влязъл в САЩ.

Агентите на граничния патрул, назначени в станция South Laredo, получиха сигнал вчера до спешната служба на полицията на този град за мъж, който е бил в опасност след влизането си в САЩ.

Мигрантът е получил първа помощ на местопроизшествието и по-късно е транспортиран в местна болница, където е обявен за мъртъв. CBP не идентифицира лицето без документи и не разкрива неговата националност.

Властите предупредиха, че температурите от тази сряда в този сектор са били по-високи от 100 градуса по Фаренхайт (37,7 по Целзий). Твърди се, че мигрантът е преминал границата между Рио Браво и Ел Ченисо , Тексас, без документи.

Малко след това и в същия район агентите на Граничен патрул получиха ново предупреждение за втори мигрант в опасност. Точно когато са намерили този втори човек, граничните власти бяха предупредени за други двама имигранти в беда от жегата.

В едно от спасяванията е била използвана наскоро придобита технология, наречена Mobile Rescue Beacons (MRB). Когато се активират от някой в ​​беда, маяците изпращат радиосигнал до службите за спешна помощ.

Заместник-началникът на граничния патрул на Ларедо Карл Е. Ландръм заяви в изявление, че „тази нова технология спасява животи“. Той също така припомни, че „единственото безопасно място за преминаване на границата е през официалното входно пристанище“.

Преобладаващото пристигане на мигранти без документи в страната не е спряло и тъй като жегата се засилва, опасностите се увеличават, подчерта зам.-шефът. Друг рекорд за всички времена е регистриран през май с повече от 180 000 души, задържани на южната граница, според данни на CBP.

Предишна статияСтартира Евро 2020
Следваща статияЖълт код за утре за цялата страна, очакват се градушки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук