Начало НОВИНИ Германия подкрепя постепенното премахване на маските за лице

Германия подкрепя постепенното премахване на маските за лице

0

Германският министър на здравеопазването – Йенс Шпан се изказа в подкрепа на постепенното премахване на маските, като се има предвид положителното развитие на пандемията, с консолидиран спад в честотата и напредъка във ваксинационната кампания.

„Като първа стъпка задължението за носене на маска на открито може да бъде премахнато. В региони с много ниска честота и висок процент на ваксинация, стъпка по стъпка и на закрито“, каза Шпан пред медийната група на Функе.

На обикновена пресконференция говорителят на здравеопазването Хано Кауц уточни, че с тези изявления министърът се позовава на „текущата ситуация“.

Той добави, че във всички разпоредби, отнасящи се до мерки срещу коронавируса Министерството на здравеопазването винаги е говорило в полза на единна процедура между различните федерални държави, както и в този случай.

Заместник-говорителят на правителството Мартина Фиц от своя страна изрази задоволство от спада в заболеваемостта и се позова на необходимостта от премахване на ограниченията „малко по малко“, но помоли да не успокоява измерванията твърде бързо, също по отношение на задължителното използване на маската, и по-специално на закрито.

Той се застъпи за поддържане на дисциплина и предпазливост, особено с оглед на мутации, „които могат да бъдат опасни“.

Германските здравни власти отчетоха по-малко от 1000 нови коронавирусни инфекции за един ден за първи път от 21 септември.

Предишна статияПутин се смее на въпроса на репортера на NBC News: „Ти убиец ли си?“
Следваща статияРумен Радев: Фантазиите на Борисов извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук