Начало НОВИНИ Путин се смее на въпроса на репортера на NBC News: „Ти убиец...

Путин се смее на въпроса на репортера на NBC News: „Ти убиец ли си?“

0

Руският президент Владимир Путин даде интервю за американския телевизионен канал NBC News. Миналия петък в официалния му акаунт в YouTube бе пуснато кратко видео, в което той беше попитан за противоречиво изявление на Байдън.

Март месец Байдън увери, че Путин е „убиец“ и предупреди, че „ще плати висока цена“, ако се потвърди намесата на Русия в изборите, проведени в САЩ.

Журналистът Кийр Симънс се позова на тези думи и го попита директно: „Г-н президент, вие убиец ли сте?“, на което шефът на Кремъл се засмя и отговори с известен сарказъм.

„По време на мандата си свикнах с всякакви атаки, от всички части и от различни области, под различни предлози и причини, с различен калибър и жестокост, и това не ме изненадва“, каза той.

Той твърди, че „когато става въпрос за твърда реторика, мисли, че това е израз на американската култура като цяло. 

Тъй като избягваше да отговори ясно с рязко „не“, Симънс настоя: „Не мисля, че съм чул да отговаряте на директния въпрос, господин президент“. Путин веднага отвърна: „Направих го, отговорих“.

Водещият на NBC продължи инрвюто: „Позволете ми да ви дам няколко имена. Анна Политковская, застреляна. Александър Литвиненко, отровен с полоний. Сергей Магнитски, уж бит и убит в затвора. Михаил Лесин почина от тъпа травма във Вашингтон (…). Случайност ли е всичко това, господин президент?“

„Не искам да звуча грубо, но това е като лошо храносмилане, но в словесен план.“

Предишна статияКак от ГЕРБ опитали да бетонират бордовете на държавните фирми?
Следваща статияГермания подкрепя постепенното премахване на маските за лице

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук