Начало НОВИНИ G7: Световните лидери обещават един милиард дози ваксини срещу Covid-19 за по-бедните...

G7: Световните лидери обещават един милиард дози ваксини срещу Covid-19 за по-бедните нации

0

Лидерите на големите индустриални държави обещаха един милиард дози ваксини Covid на бедните страни като „голяма стъпка към ваксинирането на света“, каза Борис Джонсън.

В края на срещата на върха на Г-7 в Корнуол премиерът заяви, че страните отхвърлят „националистическите подходи“. Той каза, че ваксинирането на света ще покаже ползите от демократичните ценности на Г7. Имаше и обещание да се унищожи техният принос към изменението на климата.

След първата среща на световни лидери от две години насам, Джонсън каза, че „светът търси от нас да отхвърлим някои егоистични, националистически подходи, които помрачават първоначалния глобален отговор на пандемията и да насочим цялата си дипломатическа, икономическа и научна мощ до побеждаване на коронавируса завинаги „. Той каза, че лидерите от Г-7 са се ангажирали да доставят ваксините на бедните страни или директно, или чрез схемата Covax на Световната здравна организация.

Съобщението, издадено от срещата на върха, обещава „да сложи край на пандемията и да се подготви за бъдещето, като стимулира засилени международни усилия, започвайки незабавно да ваксинира света, като осигури възможно най-бързо най-много безопасни ваксини на колкото се може повече хора“.

Предишна статияКрай на ерата на Нетаняху: опозицията печели гласове за отстраняването му след 12 години власт
Следваща статияБезплатни прегледи за пациенти с доказан диабет организира столичната болница „Свети Иван Рилски“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук