Начало НОВИНИ Унгария прие дискриминационен закон, който забранява „насърчаването“ на хомосексуалността при непълнолетни

Унгария прие дискриминационен закон, който забранява „насърчаването“ на хомосексуалността при непълнолетни

0

Унгария прие дискриминационен закон, в който забрани „популялизирането“ а хомосексуалността сред непълнолетни, в нова норма, която поражда възмущение сред сдруженията за защита на правата на човека, критикуващи увеличаването на ограниченията срещу хомосексуалните от консервативното правителство на Виктор Орбан.

Тези асоциации се опасяват, че законът, под предполагаемия чадър на „защитата на правата на децата“, ще отмени програми за сексуално и полово образование или цензури на книги, сериали или филми.

„Порнографията и съдържанието, които представляват сексуалност или насърчават отклонението на половата идентичност, промяната на пола или хомосексуалността, не трябва да бъдат достъпни за лица под 18-годишна възраст“, ​​се казва в текста, консултиран от Франс прес.

Законът беше одобрен със 157 гласа „за“ и един против в парламента, контролиран от партията „Фидес“ на Виктор Орбан, по време на сесия, излъчена на живо от медиите, в която голяма част от опозицията изрази несъгласието си.

Орбан, който обеща да установи културна „нова ера“ за защита на християнските и традиционните ценности, затегна законодателството срещу лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални хора през целия си мандат.

„Текстът на закона между другото е много двусмислен“, казва Жолт Шекерес, представител на Хелзинкския комитет, организация за правата на човека.

Въпреки че уверява, че все още „не знаем напълно последствията“ от закона. Шекерес е сигурен, че неговото одобрение ще създаде объркване сред организаторите на събитията поради това, което предполага: „Как мога да се уверя, че това, което казвам, няма да стигне до ушите на непълнолетен или че дете няма да премине през улицата по време на гей прайд? ”, каза той.

Предишна статияБойко Рашков: Мога да кажа е, че са проследявани граждани – не само политически и обществени дейци, а и протестиращи граждани
Следваща статияВремето утре: Оранжев код за опасно време в 4 области у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук