Начало НОВИНИ Джаир Болсонаро заяви, че ще наложи вето върху проект, който създава „сертификат...

Джаир Болсонаро заяви, че ще наложи вето върху проект, който създава „сертификат за имунизация“ в Бразилия

0

Президентът на Бразилия, крайнодесният Джаир Болсонаро, заяви този вторник, че ще наложи вето върху законопроекта, който създава “ сертификат за имунизация “ срещу коронавируса, ако той бъде окончателно одобрен от законодателния орган.

„Не мисля, че Парламентът ще го одобри. Ако го одобри, налагам вето.“

Болсонаро, който отрича сериозността на коронавируса и отхвърля налагането на ограничения за ограничаване на здравната криза, се позова на законопроект, вече одобрен от Сената, който създава „сертификат за имунизация и здравна сигурност“.

Според инструктора на инициативата, сенатор Карлос Портиньо, целта е да се съгласува приемането на ограничителни мерки за ограничаване на пандемията, която вече е убила почти 490 000 души и е заразила 17,5 милиона в Бразилия, със запазване на личността и социалните права.

По този начин, според Портиньо, със сертификата централното правителство, както и регионалните и местните администрации, ще разполагат с информация за управление и балансиране на здравните мерки или достъпа на хората до услуги или помещения. 

Въпреки това, Болсонаро, който дойде да квалифицира COVID-19 като „малък грип“, разкритикува проекта и отхвърли сравненията с други страни, защото „всяка държава определя своите правила. „Задължителната ваксинация в Бразилия няма място. Някои казват, че за да пътувате трябва да имате карта за ваксинация. Вижте, всяка държава определя своите правила – каза крайнодесният лидер.

Предишна статияОТ ДНЕС: Отпускат се част от мерките за носене на маски
Следваща статияРепортери от САЩ и Русия се блъскат и викат в началото на срещата на върха на Байдън-Путин

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук