Начало НОВИНИ ОТ ДНЕС: Отпускат се част от мерките за носене на маски

ОТ ДНЕС: Отпускат се част от мерките за носене на маски

0

На 15 юни министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров издаде заповед, съгласно която за работните колективи до 7 души може да се допусне изключение от изискването за носене на защитна маска. Това ще става по преценка на работодателите, органите по назначаване и физическите и юридически лица – собственици или управители на обекти с обществено предназначение, търговски и други обекти, предоставящи услуги на гражданите. Условието е всички лица да са ваксинирани срещу COVID-19 и/или да са преболедували коронавирусната инфекция. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

По смисъла на заповедта за „ваксинирано срещу COVID-19“ се приема лице със завършен ваксинационен курс срещу COVID-19, удостоверено с Цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация и преминал 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза. За „преболедувало COVID-19“ се приема лице с лабораторно доказан COVID-19 с PCR изследване или с бърз антигенен тест, за периода от 15-тия до 180-тия ден, считано от датата на проведеното изследване, за което лицето е било в домашна или болнична изолация, удостоверено с предписание на съответната регионална здравна инспекция, или с Цифров COVID сертификат на ЕС за преболедуване на COVID-19.

Предишна статияДжо Байдън и Владимир Путин се срещат в Женева
Следваща статияДжаир Болсонаро заяви, че ще наложи вето върху проект, който създава „сертификат за имунизация“ в Бразилия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук