Начало НОВИНИ Човек, представил се за полицай, поискал записите от срещата между Петков и...

Човек, представил се за полицай, поискал записите от срещата между Петков и Узунов

0
Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление – опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби.

Това обяснява пред „Дневник“ собственикът на верига ресторанти „Виктория“ Георги Илиев, в един от които се състои срещата на 19 май между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков.

Записът е бил предоставен на хора, представили се за полицаи от шесто районно полицейско управление, които работели по сигнал за престъпление. Те обаче не приличали на полицаи.

„Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама“, твърди Илиев. По думите му се е водил от това да защити клиентите си, но всъщност е бил подведен. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му.

Вчера Петко Петков разпространи видеозаписи и писмо до медиите. От кадрите, които изпраща той се вижда как купува ром и пури и ги слага в торба, която прилича на тази, която дава на Узунов при срещата им. От думите му се разбира, че на съседна маса седял депутатът от ГЕРБ Делян Добрев. Петков е категоричен, че може да предостави касов бон от покупката.

Припомняме, че кадри от „фаталната“ среща бяха публикувани на 11 юни вечерта в един, а после и в още няколко сайта.

Вчера заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че засега няма назначена проверка на кадрите.

Предишна статияВремето утре: Оранжев код за опасно време в 4 области у нас
Следваща статияПърван Симеонов: Борисов беше издигнал гъвкавостта в нов стил, а сега му изглежда, че всичко е в хаос

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук