Начало НОВИНИ Адвокат на Узунов за видеата: В полза са на тези, които изливат...

Адвокат на Узунов за видеата: В полза са на тези, които изливат помия върху служебното правителство

0

Крайната цел на записите с Пламен Узунов към момента е неясна, но можем да си отговорим на въпрос на кого е от полза – на всички тези, които в момента излизат всякаква помия върху представители на служебното правителство на президента Румен Радев. Те се чувстват добре на фона на излъчванията и на внушенията, които се правят на този клип.

Това коментира адвокат Емилия Недева в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“. Тя защитава съветника на президента Румен Радев по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

„Проблемът има и юридически и етични аспекти. Етичните аспекти могат да станат юридически, ако ги погледнем през призмата на правото на личния живот и на стандартите, които трябва да следва една обективна медия. Тези записи са направени от видеозаписи в заведения и няма как да бъдат предоставени на трети лица“, допълни адвокатът.

Той може да потърси правата си чрез Комисията за личните данни. Той има и възможността директно да съди фирмата-собственик на заведението, както и да насочи претенциите си към медията, която е разпространила тези кадри.

Предишна статияАсоциацията на европейските журналисти осъди МВР за побоя на журналиста Димитър Кенаров
Следваща статияСтъки нахлу в тв студио опитвайки се да заглуши Кутев по Нова тв, след като вече му бе дадена думата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук