Начало НОВИНИ Ким Чен-ун призовава Северна Корея за подготовка „както за диалог, така и...

Ким Чен-ун призовава Северна Корея за подготовка „както за диалог, така и за конфликт“ със САЩ

0

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун призова страната си да се подготви „както за диалог, така и за конфликт“ със Съединените американски щати по време на речта си на пленарно заседание на севернокорейската единична партия, взета от държавните медии този четвъртък 17 юни.

Ким избра тази стратегия в отговор на „нововъзникващите политически пристрастия на новата администрация на САЩ“, водени от Джо Байдън, по време на третото пленарно заседание на Работническата партия, проведено в навечерието, предаде агенцията.

Съобщението на Ким Чен-ун идва, след като Байдън обяви, че ще избере да се „ангажира дипломатически“ със Сеул с оглед Пхенян „да предприеме прагматични мерки, които намаляват напрежението“ и насочени към крайната цел за денуклеаризация на Корейския полуостров, след среща с Южна Корея Президентът Мун Дже-ин във Вашингтон в края на миналия месец.

Пхенян, по-изолиран от обикновено поради строгите си мерки за предотвратяване на разпространението на коронавируса в страната, не отговори поне публично на исканията, които Вашингтон отправя от февруари за възобновяване на преговорите за денуклеаризация.

На третия ден от пленарната сесия на партията,Ким също подписа „специална заповед“, насочена към подобряване на условията на живот в страната, което представлява „основната точка“ на срещата.

В този смисъл беше приета резолюция за „безусловно постигане на целите на плана за производство на зърнени култури, концентрирайки всички усилия на партията, армията и целия народ върху селското стопанство през тази година“.

Ким Чен-ун призна в предишна намеса в пленарната сесия, че „ситуацията с храните на населението става напрегната“, което се дължи на въздействието на метеорологичните явления върху тяхното селскостопанско производство и защитата на границите и отказа за влизане в хуманитарна организация от чужбина за страх от разпространението на COVID-19.

Предишна статияКатастрофа между два товарни автомобила затвори пътя Чирпан – Стара Загора
Следваща статияЧерешова задушница е! Почитаме мъртвите си близки!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук