Начало БЪЛГАРИЯ ММА бойци са нахлули в Министерството на младежта и спорта

ММА бойци са нахлули в Министерството на младежта и спорта

0

Ръководителят на федерацията по смесени бойни изкуства Станислав Недков-Стъки и състезатели по ММА нахлуха  в Министерството на младежта и спорта по обяд с искане на среща със служебния министър Андрей Кузманов. По думите на портиера на сградата близо 50 ММА-бойци не са влезли по нормалния начин, а са прескачали загражденията. На място е пристигнала и полиция.

Стъки поиска среща с Кузманов във връзка с обвиненията, отправени от служебния министър и Антон Кутев за нередности, свързани със средствата, които са получавали определени сдружения, включително и федерацията по ММА, по програма на Министерството за финансиране на различни проекти. 

Срещата, квалифицирана от Недков като „уговорена“, приключи и се очаква брифинг на спортния министър. 

Недков успя да се срещне с Кузманов, след което заяви, че бюджетът на федерацията по ММА за тази година е 180 000 лева, а за годините на своето съществуване федерацията е получила общо 800 000 лева от държавата. 

Наскоро служебният кабинет направи скандални разкрития по програми на ведомството. Министерството на младежта и  спорта е раздало непрозрачно около пет милиона лева. В схемите, според правителството, е бил намесен и Стъки. 

„Не само че е вземал по 200 000 лева годишно за финансиране на спортния си клуб, а накрая и 220 000 лева като неправителствена организация, от които 120 000 лева тази година. Като направим сметката, т.нар. Стъки е получил над 1 милион лева финансиране“, заяви правителственият говорител Антон Кутев. 

Източник: БНР

Предишна статияПрезидентът подписа указите за освобождаване на шефа на ДАР и назначаване на нов
Следваща статияВърховният съд на САЩ спасява здравната реформа на Обама за трети път

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук