Начало БЪЛГАРИЯ Бойко Рашков: Борисов ще бъде изслушан, има позорни факти за магистрати и...

Бойко Рашков: Борисов ще бъде изслушан, има позорни факти за магистрати и управници

0

„Оперативната служба трябва да направи необходимото да изслуша и Бойко Борисов. Има позорни факти за българската магистратура, за управляващите, взели властта, които се вживяват като такива, които могат да правят каквото си искат“. Това каза пред БНР вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

Рашков посочи, че след приключване на проверката ще бъдат направени изводи и преписката ще бъде изпратена на съответната компетентна прокуратура.

„Главният прокурор ще се намеси и в този случай. Неговият предшественик също е проявявал бездействие по отношение на това досъдебно производство, което е било прекратено“.

По повод отговори за твърденията за подслушванията Рашков препрати към „институцията, която е поискала и получила разрешения за подслушване на огромен брой хора, излезли да протестират“ – специализираната прокуратура.

„Прокуратурата е сметнала, че хора, които упражняват своето конституционно право, трябва да бъдат подложени на наблюдение със СРС, ползвайки правното основание „престъпление против сигурността на републиката“… Знам имената на подслушваните“.

Предишна статияИ днес километрични опашки на границата с Гърция
Следваща статияКирил Петков за Борисов: Освен източването за уикенд, за да се снимам, съм и затревил язовира

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук