Начало НОВИНИ Активисти от цял ​​свят се събират за Седмицата на транс активизма 2021

Активисти от цял ​​свят се събират за Седмицата на транс активизма 2021

0

За пета поредна година транс и различните по полов признак активисти от цял ​​свят ще се срещнат в сесията на Съвета на ООН по правата на човека , за да оповестят положението на техните общности пред дипломатическите мисии и организации на ООН в Женева .

„По време на тези дебати активистите ще разгледат настоящата епидемия от насилие над транс жени и ще обсъдят как конкретни социално-икономически проблеми засягат хората с различна полова идентичност и изражение“, се казва в изявление на организацията ILGA.

Проведена за първи път през 2017 г., инициативата улеснява транс активистите да повишат своята видимост и лидерство в процесите на вземане на решения на международно ниво.

„Активистите ще проведат поредица от частни срещи с правозащитни организации и мисии в страните, в допълнение към участието ще има поредица от публични събития за повишаване на осведомеността относно основните проблеми, които засягат транс общностите по света,“ казва неправителствената организация ILGA .

„Където и да е постигнат напредък или е предложен напредък в правата на човека на това население, е имало неуспехи, които често са приемали формата на изключващи движения, погрешни разкази за т.н. Джендър идеология и десни политици, които противопоставят ЛГБТ идентичността на националните идентичности”, уточни организацията.

Непрекъснатата вълна от насилие и убийства, непрекъснатите исторически бариери пред достъпа до здравни грижи и спирането на правата на транссексуалните хора са основните въпроси, които трябва да бъдат разгледани.

В такъв критичен момент, Седмицата на трансактивизма на ООН е от решаващо значение за света да чуе директно транс хора и правителствата да засилят усилията си за защита на човешките права на тези общности.

Предишна статияКитайският президент отхвърля подозренията на САЩ за произхода на пандемията
Следваща статияРумен Овчаров бе осъден от Апелативния съд условно на лишаване от свобода за две години

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук