Начало НОВИНИ Кремълският критик Навални разкрива подробности за управлението на „екстремизма“

Кремълският критик Навални разкрива подробности за управлението на „екстремизма“

0

Екипът за правна защита на затворника Алексей Навални публикува за първи път пълния текст на решението на руския съд, обявил политическата му мрежа извън закона като „екстремистка“ на 9 юни.

Решението, описано от адвокатите като част от „безпрецедентна репресия“ върху дейността на Навални, забранява на съюзниците му да участват в избори и предоставя на властите правомощието да затварят активисти и да замразяват банковите им сметки.

Съдът определи групата като „екстремистка“ с мотива, че призивите й към хората да протестират причиняват „вреда на обществения ред, обществената сигурност, интересите на физически лица и компании“.

Според съда подобни протести нарушават правата и свободите на гражданите в Русия.

Обобщавайки документа, правният екип заяви в изявление, че в решението липсват примери за екстремизъм от организациите на Навални. Единствените приведени примери са три конкретни политически протеста, организирани през 2019 и 2021 година.

В присъдата се казва, че екипът на Навални има за цел да разпали социалните раздори и да подкопае обществената сигурност и целостта на Руската федерация. Според присъдата той има за цел да предизвика насилствено сътресение на конституционния ред.

Бяха предложени доказателства, които правният екип постави под съмнение в изявлението си.

„Според съдията, лица, свързани с Фондацията за борба с корупцията и щаба на Навални, са използвали нацистка атрибутика и символи в своята дейност“, пишат адвокатите. Но никаква действителна връзка между лицата и организациите на Навални не е установена от прокуратурата, казаха адвокатите.

Предишна статияГраничен кораб на Русия е открил предупредителен огън по британски есминец в руски териториални води в Черно море
Следваща статияЗащо най-щастливата държава в света търси спешна чуждестранна работна ръка?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук