Начало НОВИНИ ООН: Мадагаскар е първата страна, която страда от глад поради глобалното затопляне

ООН: Мадагаскар е първата страна, която страда от глад поради глобалното затопляне

0

Гладът в Мадагаскар причинява хаос, принуждавайки жителите да ядат омари, кактуси, листа и дори кал.

Настоящата ситуация, причинена от години на суша, накара ръководителя на Световната програма за храните (WFP) Дейвид Бийзли, който наскоро посети Мадагаскар, да каже, че „това е нещо, което виждате във филм на ужасите“.

Този петък регионалният директор на WFP за Южна Африка, Лола Кастро , която придружаваше Бийзли по време на пътуването му, говори за „много драматична ситуация“ в интервю за видеоконференция с репортери в Ню Йорк. 

„Имаме хора на ръба на глада и няма конфликт. Има само климатични промени с най-лошите последици, които сериозно ги засягат“, добави той, като същевременно подчерта, че“ е необходимо бързо действие „от страна на международната общност.

„Тези хора не са направили нищо, за да допринесат за изменението на климата и сега поемат цялата тежест“, протестира той, цитирайки Дейвид Бийзли.

Преди повече от месец ООН вече беше предупредил за ситуацията, която излага на риск повече от един милион души

Мадагаскар остава недостъпен както за изпращане на помощ, така и за медиите, поради ограничения от пандемията на коронавируса. Хуманитарните агенции също се борят да повишат осведомеността за трагедията, в момент, когато липсват средства за предоставяне на достатъчно помощ.

Предишна статияСЗО: Delta вариантът на COVID-19 е „най-заразният“ и вече се среща в 85 държави
Следваща статияСтуденти и докторанти настояват за увеличение на стипендиите

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук