Начало НОВИНИ Пето тяло е намерено на мястото на колапса на сградата във Флорида

Пето тяло е намерено на мястото на колапса на сградата във Флорида

0

Броят на жертвите се е увеличил до пет след срутването на жилищен блок във Флорида, твърдят властите.

Кметът на Маями-Дейд Даниела Левин Кава заяви, че броят на неизвестните сега е спаднал на 156, като са идентифицирани още три от възстановените тела.

„Нашият основен приоритет продължава да бъде търсенето и спасяването на всеки живот, който може да бъде спасен“, каза тя пред репортери.

Част от сградата се срути рано сутринта в четвъртък, докато много жители спяха.

Причината за колапса остава неясна.

Но в събота беше публикуван доклад на инженер от 2018 г. , който подчерта „голяма грешка“ в оригиналния дизайн на крайбрежните Champlain Towers в град Surfside, близо до Маями. Според него повредата е предотвратила оттичането на вода от основата на сградата.

Екипите използват машини, дронове и специално обучени кучета в усилията си да намерят оцелели. Спасителните усилия бяха затруднени за кратко в събота, след като под развалините избухна пожар.

Левайн Кава заяви, че броят на загиналите се е увеличил, след като в събота работниците от спешните служби са намерили тяло в развалините. Идентифицирани са четири от петте потвърдени смъртни случая – те включват майката на момче, което е извадено живо от развалините в четвъртък.

Кметът на Маями-Дейд заяви, че усилията за издирване са разкрили и някои човешки останки, но предупреди, че процесът на идентифициране на тези жертви е „много труден“ и ще разчита на ДНК тестове.

Според изчезналите липсват хора от Израел и Латинска Америка. Външното министерство на Парагвай заяви, че шестима негови граждани са регистрирани като изчезнали, включително сестрата на първата дама на страната.

Местните служители осигуриха на семействата хотелски стаи и храна, докато чакат новини за близките си.

Предишна статияСтотици хора маршируват в Мексико, за да настояват за прекратяване на хомофобията
Следваща статияСергей Станишев: Ако изпуснем шанса за модернизация на икономиката, това ще бъде много тежко като последица за България

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук