Начало БЪЛГАРИЯ Комитова: Ще се направи нов опит за смяна на ръководството на „Автомагистрали“

Комитова: Ще се направи нов опит за смяна на ръководството на „Автомагистрали“

0

Днес регионалното министерство отново ще внесе документите за регистрация на временното ръководство на „Автомагистрали“ в Агенцията по вписванията. Това съобщи по БНР министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова.

МРРБ няколко пъти неуспешно опитва да отстрани изпълнителния директор на дружеството Стоян Беличев. Преди ден стана ясно, че съдът е отказал отново регистрация на временното ръководство, което трябва да действа до провеждането на редовен конкурс на 5 юли. И двата отказа са постановени от една съдийка – Мария Вранеску. Същата съдийка ядоса и министъра на икономиката Кирил Петков заради отказа регистрация на новото ръководство на Българската банка за развитие.

Комитова припомни, че идеята й била в „Автомагистрали“ да има временно ръководство от трима души, което да действа от 22 юни до 5 юли, когато е предвиден конкурс за избор на петима души, които да влязат в ръководния орган на дружеството.

„Г-н Беличев и съдия Мария Вранеску много се тревожат, че аз искам за 15 дена да сложа временно ръководство.“

„Ако г-н Беличев се разболее, регионалният министър няма ли право да назначи временно ръководство? Към г-н Беличев върви и прокурорска проверка. Него не го притеснява, очевидно е в много добри отношения с г-жа Вранеску, смята се за много безценен“, добави Комитова. Има обаче и добра новина – „българската съдебна система може да работи и много бързо“, каза иронично Комитова.

Предишна статияБлагоевград отива на балотаж за кмет на общината.
Следваща статияСедем месеца по-късно Тръмп настоява, че в САЩ е имало измама: „Престъплението на века“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук