Начало НОВИНИ Барак Обама: „Тръмп измисли много глупости“

Барак Обама: „Тръмп измисли много глупости“

0

Бившият президент на САЩ Барак Обама заяви в понеделник, че неговият наследник на поста Доналд Тръмп е нарушил „фундаменталния принцип“ на демокрацията, когато е измислил „много глупости“ за изборите през 2020 г. и отказа да признае, че е загубил.

Бившият президент на Демократическата партия подчерта, че изявленията на бившия републикански президент подкопа легитимността на изборите в САЩ и те помогнаха за подбуждането на други антидемократични мерки, като например опитите на републиканците от Конгреса да потиснат вота.

„Това, което видяхме, беше, че моят наследник, бившият президент, наруши основния принцип, каза Обама, цитиран от вестник „Гардиън“.

Тръмп продължава да твърди, че поражението му е резултат от широко разпространена измама,което е отхвърлено от множество съдилища, държавни служители по избори и членове на собствената му администрация.

От своя страна републиканският сенатор Мит Ромни в неделя сравнi твърденията на Тръмп за откраднати избори с телевизионни боеве, забавни, но „нереални“.

Междувременно Обама добави: „Това, което беше наречено „голямата лъжа“, изведнъж набра скорост “ и предизвика ходове на контролираните от републиканците законодателни органи за намаляване на достъпа до гласуване и получаване на по-голям контрол върху гласуването.

Предишна статияИван Нейков: Беше грешка да се пипат пенсиите
Следваща статияВисоките температури в западната част на САЩ и Канада продължават да чупят рекорди

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук