Начало НОВИНИ Високите температури в западната част на САЩ и Канада продължават да чупят...

Високите температури в западната част на САЩ и Канада продължават да чупят рекорди

0

Високите температури на западното крайбрежие на САЩ и Канада продължиха да чупят рекорди миналия понеделник в градове като Сиатъл (щат Вашингтон) и Портланд (Орегон). Това е причинило голямо увеличение на спешните медицински ситуации.

Спешните служби на Портланд достигнаха 46 градуса по Целзий в понеделник и са забелязани 120% увеличение на повикванията, свързани с отоплението, в сравнение с миналата година, сочат данните на американската компания за медицинско реагиране, базирана в Орегон.

По отношение на тези задушаващи условия Тайлър Кранц , метеоролог от офиса на Националната метеорологична служба в Портланд (NWS), заяви, че „наистина нормални температури се очакват едва на 5 юли“.

На около 280 километра северно, в Сиатъл , термометърът надмина 37 градуса по Целзий в понеделник за трети пореден ден.

Тази неочаквана ситуация накара градския съвет на Сиатъл да създаде над 60 „охлаждащи центъра“ в различни части на града, след като постигна споразумения с резиденции за възрастни хора, читалища, библиотеки, дневни центрове и аварийни приюти.

Сред тях е Центърът за срещи на електронния гигант Amazon с капацитет да приеме около 1000 души. В тази ситуация,NWS предупреди в понеделник за „историческата гореща вълна“ с безпрецедентни температури в северозападната част на страната.

Според бюлетина на метеорологичната служба най-високите температури от тази гореща вълна се очакват на брега на Тихия океан и ще се преместят във вътрешните райони във вторник и сряда.

Предишна статияБарак Обама: „Тръмп измисли много глупости“
Следваща статияМОН с апел към учителите да се ваксинират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук