Начало НОВИНИ Среща на Г-20 ще се проведе днес в италианския град Матера

Среща на Г-20 ще се проведе днес в италианския град Матера

0
Среща на външните министри от Г-20 ще се проведе днес в италианския град Матера. Работните сесии са посветени на  глобалното управление и мултилатерализма, на здравеопазването, борбата срещу климатичните промени и укрепването на отношенията с африканския континент. 

Участниците в Г-20  ще тръгнат от град Бари за Матера със специален  влак на държавната железопътна компания „Апуло-Лукана“. обслужваща линията между областите Пулия и Базиликата. Едно пътуване е около час и по време на него  ще им бъдат поднесени специалитети от двата региона. 

В Матера – вторият по големина град на област Базиликата – участие в срещата на Г-20 ще вземат към 500 делегати,  представляващи 31 външни министерства и 42 организации за сътрудничество. Сред присъстващите ще е и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън. 

Форумът ще бъде под председателството на външния министър на Италия Луиджи Ди Майо.  Акредитирани са над 150  журналисти. За сигурността на събитието ще се грижат над  хиляда представители от различните отдели на силите на реда. 

Матера бе културна столица на Европа заедно с Пловдив през 2019-а година. 

Предишна статияЗабранява се движението на джипове под Седемте рилски езера до края на септември
Следваща статияКоронавирус: Италия премахва задължението за носене на маска на открито

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук