Начало БЪЛГАРИЯ Манолова: Новата Комисия по ревизия ще започне със „златния гьол“ и паркинга...

Манолова: Новата Комисия по ревизия ще започне със „златния гьол“ и паркинга на „Капитан Андреево“

0
„Ще има ревизия и пълно осветяване за „златния гьол“ и паркинга на ГКПП „Капитан Андреево“. Това ще е първата тема, с която ще се заеме Комисията по ревизията в 46-ото Народно събрание. През последните години българската държава е абдикирала от функциите си и е отстъпила българска територия на външна граница на Европейския съюз на частни фирми.“ Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в сутрешния блок на Нова телевизия.
„Собствениците на „гьола“ за дезинфекция, собственикът на лабораторията за качеството на хранителните продукти и собственикът на единствения паркинг за тежкотоварни автомобили са свързани лица, партньори на предишната власт. Това е схема, която налива милиони левове в частни фирми. Собствениците на тези обекти, са свързани с лица от подземния свят, които помагаха на изборите в София и спечелиха победата на Фандъкова, допълни тя.“
„От „Изправи се! Мутри вън!“ сме готови да подкрепим правителство с пет приоритета- повишаване на доходите и минимална заплата 1250 лв., преизчисляване на пенсиите и минимална пенсия 550 лв., пряка финансова подкрепа за бизнеса, съдебна реформа и продължаване на ревизията. Кабинет, който ще изпълни тези приоритети, ще има нашата подкрепа. С кой премиер ще се случи това ще бъде решено след влизането в парламента на „Има такъв народ“, Демократична България и „Изправи се! Мутри вън!“ и събирането на мнозинство на почтените“, заяви Манолова.
„Задачата на формациите на протеста е да си повишим резултата и да направим мнозинство с над 121 народни представители.“
„България има нужда от правителство, което ще преодолее застоя след 12-годишното управление на Бойко Борисов. Дошло е време не да се подкрепят хора, а да се подкрепят политики за хората. Освен изгонването на мутрите хората очакват следващата крачка – да има правителство, което да се заеме с решаването на техните проблеми“, допълни тя.
„От „Изправи се! Мутри вън!“ сме готови да поемем отговорност и да участваме в управление, което да направи промяната. Готови сме да подкрепим почтено правителство с експерти. Ще преосновем част от институциите, защото са абдикирали от това, за което са създадени. Има органи, които трябва да се заемат с функциите си, а не да пазят властта и силните на деня. Службите не трябва да са бухалка в нечии ръце. В Комисията по ревизията доказахме, че РИОСВ и Агенцията по храните са се превърнали в бухалка на Борисов за рекет на хора и бизнес“, каза още Манолова.
„Машините трябваше да бъдат въведени преди години, но бяха бойкотирани всеки път от партията на Борисов. След като се въведоха изцяло, започнаха отново манипулации и внушения, че изборите с машини няма да са честни. Няма нужда да се броят отрязъците от машините“, категорична бе тя.
Предишна статияОт 1 юли поскъпват ток, парно, топла вода и газ
Следваща статияСи: Китай се превърна в умерено заможно общество

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук