Начало БЪЛГАРИЯ Отваря ГКПП „Илинден-Ексохи“

Отваря ГКПП „Илинден-Ексохи“

0
Граничният пункт „Илинден-Ексохи“ на границата с Гърция отваря, след като това беше договорено от министъра на транспорта Георги Тодоров и посланик Димитрис Хронопулос.

Срещата с гръцкия посланик е част от поредицата инициативи на служебния министър на транспорта за облекчаване на трафика по границите със съседните на България държави, допълва БНР.

Областният управител на Благоевград Николай Шушков съобщи това преди няколко дни:

„Главният секретар на гръцкото външно министерство е уведомил нашето посолство в Атина, че от 1 юли пунктът „Илинден-Ексохи“ ще бъде отворен за пътници и леки автомобили.

Също от 1 юли ще бъде подсилен с над 20 полицейски служители граничният контрол на пункта „Промахон“. Това е плод на големите усилия, които българското правителство е положило по дипломатически път за решаване на проблема“.

Гърция отваря два нови пункта със Северна Македония, което също ще допринесе за намаляване на трафика през „Кулата-Промахон“. На „Кулата- Промахон“ вероятно ще има още две входни и още едно изходно платно. Очакванията са до началото на следващата седмица преминаването през границата да се нормализира.

Предишна статияВременните резултати от допитване показват че ГЕРБ губи и трето място
Следваща статияОт 1 юли поскъпват ток, парно, топла вода и газ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук