Начало НОВИНИ Масови задържания на МВР за купуване на гласове в Бургаско и Горна...

Масови задържания на МВР за купуване на гласове в Бургаско и Горна Оряховица

0
Масови задържания на МВР за купуване на гласове в Бургаско и Горна Оряховица. Още вчера шефът на вътрешното ведомство Бойко Рашков обяви, че полицията започва повсеместни действия във връзка с предстоящите избори.

Девет мъже от различни общини на територията на бургаска област  са задържани за купуване на гласове,  в резултат на проведена специализирана полицейска операция за предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите и нарушаване на изборното законодателство.

При проверка на два адреса в бургаския квартал „Победа”, обитавани от двама мъже / на 40 и 42 години/, даващи незаконно пари срещу лихва, са намерени и иззети : сумата от 11 000 лв., лични и дебитни карти и тетрадки със списък с имена и раздавани суми. Установено е, че на длъжниците на лихварите е обещавано опрощаването на кредити във връзка с гласуването за определена политическа сила. Към момента продължава провеждането на разпити на длъжници с цел уточняване на детайли по случаите. Образувани са две досъдебни производства.

На територията на карнобатското село Екзарх Антимово също е извършено претърсване на частен дом, обитаван от 40-годишен мъж от селото, който е задържан за срок до 24 часа. Образувано е бързо производство по чл. 167 от НК / престъпление против политическите права на гражданите/. Иззети са мобилни телефони със снимки на лични карти, като процесуално-следствените действия по документиране на престъпната дейност на задържания продължава.

Други шестима мъже от несебърските села Гюльовца и Оризаре са задържани отново са купуване на гласове, като са образувани три бързи производства. При претърсвания на различни адреси в селата са иззети списъци на лица от различни населени места в Бургаска област, съдържащи лични данни, копия на интегрална бюлетина с обозначена преференция, копия на лични карти и други документи свързани с изборния процес. Иззети са още преносими компютри /лаптопи/ и мобилни телефони.

Разпитани са свидетели. От един от претърсените адреси в село Гюльовца, е намерена и иззета сумата от 28 000 лева, както и тетрадка, съдържащи имена с лични данни. От друг адрес в с. Гюльовца, са иззети тетрадка с малки имена на множество хора и сумата от 16 540 евро, 1 320 щатски долара и 8 100 лева.

 Активната полицейска работа по неутрализиране случаи на нарушаване на изборното законодателство в Бургаски регион продължава.

Полицията в Горна Оряховица проведе тази сутрин масирана операция срещу криминалния контингент за предотвратяване на търговия с гласове на предстоящите избори. За снемане на обяснения са отведени десетина мъже, съобщи БНР. Съставени са им предупредителни протоколи. По време на операцията в момент на кражба на метали в квартал „Калчинец“ са задържани трима криминално проявени.

Предишна статия„Автомагистрали“ с ново ръководство
Следваща статияДоклад: България е основен източник на трафик на хора в ЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук