Начало НОВИНИ Байдън подкрепя независими разследвания за сексуално насилие в армията

Байдън подкрепя независими разследвания за сексуално насилие в армията

0

В Съединените щати се провежда разследване за възможни сексуални злоупотреби в рамките на въоръжените сили на тази страна. Този петък президентът Джо Байдън реши да се произнесе по въпроса и посочи, че напълно подкрепя усилията за намиране на истината в споменатата военна институция.

Чрез изявление президентът заяви следното: „Нуждаем се от конкретни действия, които коренно да променят начина, по който се справяме с военното сексуално насилие и дават ясно да се разбере, че тези престъпления не са сведени до минимум или отхвърлени.” По същия начин той обяви, че статистиката за този тип военни злоупотреби изглежда е най-лошата в историята на страната.

Изявленията на Байдън идват, след като разследващият екип по случая представи доклад, който показва, че висшето военно командване не би знаело за сексуалните нападения, които се случват във войските.

Този документ дава отчет на жалби от военните в службата, които твърдят, че се наблюдава неравно третиране, унизителен език и сексуален тормоз. 

От своя страна Лойд Остин, ръководител на Пентагона, посочи, че подкрепя съдебната реформа, която би позволила случаите на сексуално насилие да бъдат оценявани от независими военни адвокати и да не остават във военната съдебна система.

Предишна статияЕлена Йончева: Европейската агенция по убежището е в интерес на нашата национална сигурност
Следваща статияМанолова: Искаме зелена София без презастрояване, с чист въздух и достъпна Витоша

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук