Начало НОВИНИ Валя Ахчиева: Наложително е да се зададе въпрос – как разследват разследващите

Валя Ахчиева: Наложително е да се зададе въпрос – как разследват разследващите

0

„Наложително е да се зададе въпрос – как разследват разследващите. Ситуацията в Гурково е като да плуваш в сярна киселина… Ние осветяваме, но компетентните органи не разследват. През годините са се утвърдили схеми как прокуратурата и полицията да имитират дейност, че разследват, а всъщност няма разследване. Това доказват отминалите почти три месеца след моите разкрития – как се правят избори в община Гурково“. Това коементира пред БНР разследващият журналист Валя Ахчиева във връзка с темата ѝ „Теория и практика на купуването на ромски гласове“ от края на април.

„От 4-ти април досега нито един разследващ полицай не е мръднал и милиметър в разследването. Пет сгради с полицаи в пет града – Стара Загора, Сливен, Казанлък, Твърдица и Гурково, не могат да обходят две ромски махали в Твърдица и в Гурково… Разпокъсаните досъдебни производства в няколко града по един казус никога няма да доведат до събиране на доказателства и свидетели. През последните три месеца десетки роми искат да свидетелстват за купуване на гласове, но няма пред кого. Ромите са в Гурково, разследващите полицаи са в Твърдица и в Казанлък, а наблюдаващите прокурори са в Сливен и в Стара Загора. Ромите дори искат да станат защитени свидетели“, допълни журналистът в предаването „Неделя 150“.

Ахчиева добави, че въпросът с преселението на ромите от община в община или от държава в държава е трябвало отдавна да премине в разследване на длъжностни лица от общинските администрации, които са допуснали това.

Източник: БНР

Предишна статияУкрайна предизвиква спорове относно инициативата жените-войници да носят токчета
Следваща статияСхема за купуване на гласове е разкрита в Етрополе

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук