Начало НОВИНИ Англия: използването на маска вече няма да е задължително от 19 юли

Англия: използването на маска вече няма да е задължително от 19 юли

0

Британският премиер Борис Джонсън обяви в понеделник, 5 юли, отмяната на ограниченията срещу COVID-19. 

По този начин Джонсън апелира към личната отговорност на всеки гражданин да помогне за контрола над COVID-19 .

Други мерки, обявени от британския министър-председател, включват, че вторите ваксини за лица под 40 години ще бъдат дадени след осем седмици, за по-кратко време от преди (12 седмици). Също така хората ще могат сами да вземат решения за това, което смятат за безопасно.

Що се отнася до бизнеса, всеки ще може да отвори, включително нощните клубове. Законовите ограничения за срещи на закрито и на открито ще бъдат премахнати и хората повече няма да бъдат принуждавани да работят от вкъщи.

Държавният мониторинг и тестване обаче ще останат, въпреки че блокирането ще бъде заменено с по-ежедневни тестове за COVID-19.

В момента Великобритания регистрира приблизително над 20 000 случая на коронавирус на ден. Въпреки че ваксинацията върви по правилния път, инфекциите са се увеличили поради появата на варианти като Delta, идентифицирани за първи път в Индия.

Тези инфекции обаче не означават сериозни трансфери или приемания в болница, така че правителството обмисля отмяна на ограниченията. Все пак премиерът предупреди, че с облекчаване на мерките случаите могат да достигнат 50 000 на ден за две седмици.

Предишна статияЛица, представили се за членове на ГЕРБ, нападнаха офиса на „Изправи се! Мутри вън!“ в Габрово
Следваща статияГодина след въвеждането на еврото цените в магазините ще бъдат в левове и в евро

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук