Начало НОВИНИ Илко Стоянов от ИТН печели балотажа за кмет на Благоевград

Илко Стоянов от ИТН печели балотажа за кмет на Благоевград

0

Илко Стоянов е новият кмет на Благоевград. На втория тур от частичните избори той събра около 2000 гласа повече от Румен Томов, който управлява общината година и половина.

По-малко от един процент е разликата в избирателната активност между двата тура на изборите за кмет на Благоевград. Антирекордът беше поставен миналата неделя с едва 27.75% гласували. Финалът на изборите обяви заместник-председателят на ОИК Йордан Симонски: 

„28.46% – 18 645 гласа. С около 500 гласа повече в сравнение с предишния тур“. 

В 21:00 часа щабът на адвокат Илко Стоянов обяви победа, позовавайки се на данните от своите представители в секционните комисии: 

„Ще бъда диалогичен кмет и това, което съм обещал най-вече – ще бъда почтен. Заложих изцяло на позитивното, на новото, на диалога, на разума“, коментира Илко Стоянов. 

Общинската избирателна комисия обяви и финалните резултати. Кандидатът на „Има такъв народ“ събра 56.08 процента, а независимият Румен Томов – 40.78 на сто. 

Досегашният градоначалник, който управлява община Благоевград 19 месеца, заяви, че приема резултата, но се усъмни в почтеността на вота: 

„Имаше много сигнали за купуване на гласове, ние сме се обърнали към органите на реда. Ако избирателната активност беше по-висока, може би нямаше да се получи този резултат“, заяви Румен Томов.

Предишна статияОчаква ни слънчева седмица
Следваща статияПрокуратурата признава провала си с обвинителния акт по делото „Белене“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук