Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков: ББР от днешна дата ще работи само и единствено за...

Кирил Петков: ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.

0

„В Търговския регистър беше вписан новият Надзорен съвет на Българската банка за развитие.“ Това обяви на брифинг министърът на икономиката Кирил Петков.

„От днес нататък тази банка е наистина за малките и средни предприятия. Всички препятствия, които минаха, се радвам, че завършиха успешно. Сега имаме надзор, който е професионален, фокусиран върху целите, с много висок образователен лиценз. ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.”, посочи той.

Вписването беше временно спряно на 25 юни от Софийския градски съд заради жалби от старите членове. Вписването беше спряно и 5 дни по-късно, отново след жалби от членовете.

„Радвам се, че съществуващият надзор не подадоха трета жалба. Радвам се, че и те решиха, че това е най-разумното. Първите открития на новия надзорен съвет на ББР дори и мен накараха да ахна. Част от компенсациите и заплатите в ББР са с големи размери. Имало е месеци, в които заплатите на управителите са стигали до 60 000 лв“, разкри Петков.

Източник: NOVA

Предишна статияМанолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, определени от КЕВР
Следваща статияДоц. Иво Инджов: Машините изяждат купения вот и това е едно много положително явление

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук