Начало БЪЛГАРИЯ Манолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, определени от КЕВР

Манолова: Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, определени от КЕВР

0

„Ще ревизираме по-високите цени на тока и парното, които обяви КЕВР, така че да са посилни за плащане от потребителите. Ще внесем промени в Закона за енергетиката, с които цените на тока и парното да се определят на всеки три месеца. Повишаването на цените на тока и парното е топлинен удар, тъй като КЕВР неоснователно се съобрази с искането на монополистите и увеличи парното с 20 %.“ Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в сутрешния блок на БНТ.

„Експертите от „Изправи се.БГ“ доказаха, че през миналата година топлофикациите са надвзели близо 29 млн. лв. Това е разликата между прогнозната цена на природния газ, определена от КЕВР и реално платената от топлофикациите. Този орган се оказа абсолютно вреден за българските граждани, защото си измисли правила, според които определя цената на природния газ за година напред. Време е гражданските организации и експертите да предлагат състава на КЕВР, защото в момента той обслужва монополистите и икономически силните“, допълни Манолова и заяви, че следващият парламент ще смени състава на регулатора.

„Промяната е необратима и хората го усещат. Страхът си тръгва и надеждата се събужда. Макар да го няма бившият премиер, срещу гражданите и формациите на промяната са неговите пари – 8 млрд. лв., които той раздаде на приятелския кръг без търг и без конкурс. Това са 32 млн. лв., намерени в „златния гьол“ на ГКПП „Капитан Андреево“ и 720 млн. лв., раздадени авансово за ремонти на язовири, а ремонтите още не са започнали. Бият се икономически, за да запазят властта и позициите си и възможностите да живеят на гърба на българския народ“, каза още Манолова.

„Мутрите още не са си тръгнали, те още са на позиции. Най-силното противодействие са изборите на 11 юли. Имаме нужда от всеки глас, за да може формациите на промяната – „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ да имаме мнозинство в парламента и да направим правителство“, подчерта тя и призова хората да гласуват.

„Няма да оставим да бъдат извивани ръцете на новата власт. Ще имаме над 121 народни представители. Хората искат правителство и нормалност. Първата крачка е, че ще изгоним мутрите. Втората крачка е гражданите да почувстват промяната. Първият законопроект, който ще внесем, ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г., с което увеличението на всички пенсии ще бъде средно с 30 %. Ще внесем предложение за пряка финансова подкрепа за всички фирми, на които оборотите са намалели с над 30 %“, каза Манолова.

„Служебният кабинет заяви, че подготвя актуализация на бюджета и пари в хазната има. Могат да се намерят пари за преизчисляване на пенсиите. За половин година това ще струва 1,5 млрд. лв. Нашият план за неотложна подкрепа на гражданите и бизнеса е за 3 млрд. лв. – 1 млрд. лв. за пенсионерите, 1 млрд. лв. за бизнеса и 1 млрд. лв. за децата, младите семейства и хората с увреждания“, заяви тя.

Манолова бе категорична, че изборите ще бъдат по-честни. „Виждате с какво темпо работи вътрешния министър. Купувачите на гласове има от какво да се страхуват. Ще бъдат ударени схемите за манипулации на вота и това ще промени резултата в посока на по-честни избори“, посочи тя.

Предишна статияИзмама в Индия: хиляди хора са получили вода вместо ваксина срещу COVID-19
Следваща статияКирил Петков: ББР от днешна дата ще работи само и единствено за малки и средни предприятия със заеми под 5 млн. лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук