Начало НОВИНИ Над 50 служители на частния паркинг на ГКПП „Капитан Андреево“ щурмуваха колата...

Над 50 служители на частния паркинг на ГКПП „Капитан Андреево“ щурмуваха колата на Мая Манолова

0
Над 50 служители, облечени в сигнални жилетки, на частния паркинг на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха изпратени да щурмуват автомобила на Мая Манолова и екипа й днес по обяд. По-рано през деня Манолова обяви, че ще отиде на ГКПП-то, за да покаже частния паркинг, така наречения „златен гьол“ за дезинфекция, при проверката на който НАП установи 32 млн. лв. липсваща касова наличност и лабораторията за проверка на плодове и зеленчуци на входа на страната.
От живо включване във Фейсбука на Манолова се вижда как при приближаването на автомобила й до бариерата на паркинга към него внезапно се втурват над 50 служители, облечени в светлоотразителни жилетки с агресивни викове и предмети за нападение.
Непредизвиканата с нищо агресия вероятно се дължи на споровете от последните няколко дни между Манолова и политици от левия спектър относно абдикацията на държавата от контролните ѝ функции на ГКПП “ Капитан Андреево“.
След като опитът за нападение не успя, няколко черни автомобила следваха автомобила на Манолова до паркинга на Гранична полиция. Във второ видео на живо Манолова показва разговора си с един от шофьорите на черните автомобили, за който по-късно стана ясно, че е уволнен за корупция бивш служител на МВР, назначен като градинар на паркинга. Служителят се опитва да убеди Манолова да не снима паркинга и да не продължава темата за него. След приключването на разговора във видеото се вижда как три черни автомобила напускат паркинга на Гранична полиция с превишена скорост. В следващо видео Манолова показва функционирането на частна лаборатория на територията на ГКПП-то, която упражнява контрол на пестициди в плодовете и зеленчуците, които влизат в България от южната граница.
През цялото време, докато Манолова излъчва на живо, тя е снимана от служител на частната лаборатория, представен като такъв от местния представител на Агенцията по храните. Служителят видимо правеше записи и ги изпращаше на трети лица, за да проследи движението на Манолова на територията на лабораторията.
За снимането на лабораторията по-рано тя получи разрешение от съответните органи и бе придружена от представители на Гранична полиция. От записа на Манолова става ясно, че средно около 850 лв. на ТИР излиза тестването на плодовете и зеленчуците и товаро-разтоварните дейности. Във видеата си Манолова посочва, че става дума за недопустима абдикация на държавата от контролните дейности, както по трафика, така и по дезинфекцията и контрола на хранителните продукти на границата. При влизането на автомобила на Манолова обратно на българска територия същите служители на частния паркинг бяха организирали блокада на пътя, снабдени с предмети за нападение. Намесата на органите на реда предотврати повторно нападение.
Манолова посочи, че след сформирането на новия кабинет новата Комисия по ревизията ще се заеме с проверка на договорите за частни дейности, извършвани на ГКПП „Капитан Андреево“ и спазването на публичния интерес при сключването му. Припомняме, че договорът за „златния гьол“ е сключен в последния ден на първото правителство на ГЕРБ с премиер Бойко Борисов. При опит на Манолова да плати по банков път таксата за дезинфекция от 5 лв. на влизане от Турция, такава транзакция беше отказана, като служителят обясни, че се приемат само пари в брой в лева за всички влизащи на територията на България.
По данни на гранична полиция средно през „гьола“ преминават над 1300 тира дневно, като броят им варира.
Предишна статия„Изправи се.БГ“: Цветелин Георгиев напусна листата в Бургас
Следваща статияФинансовият министър разкрива кой е харчил обществените пари (ВИДЕО)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук