Начало НОВИНИ Д-р Атанас Атанасов: Приоритетът ми е справянето с просрочените задължения на болницата

Д-р Атанас Атанасов: Приоритетът ми е справянето с просрочените задължения на болницата

0
Д-р Атанас Атанасов, новият директор на болница ”Александровска” заяви в студиото на ”Тази сутрин”, че към момента единствената информация, с която разполага за проблемите на болницата, е от отчетите, които са публикувани на сайта на Министерството на здравеопазването и предстои в следващите седмици да бъде направен бърз ситуационен анализ, за да бъдат идентифицирани основните проблеми на лечебното заведение.

„В справките, които бяха публикувани за финансовото състояните на болницата всъщност се вижда, че тези близо 68 мил. касаят общата загуба с натрупвания в годините. Когато обсъждаме финансовото положение, трябва да правим разлика между икономическите понятия. Тук става въпрос за загуба с натрупвания, която е в размер на 67,9 млн. при записан собствен капитал на търговското дружество от 70 мил., което говори, че има тенденция към декапитализация“, каза той.

Новият директор на „Александровска“ добави, че в случай, че му бъде поискано съдействие от страна на КПКОНПИ за проверката, свързана с проф. Димитър Буланов, той ще окаже такова, но няма представа какви са точните причини за нейното иницииране, встрани от публикуваната информация в медиите.

Сред приоритетите на д-р Атанасов е съставяне на план за справяне с просрочените задължения на болницата.

„Първо, трябва да се анализират причините за тяхното натрупване. Ние ще направим бърз преглед на всички договори, които са подписвани с доставчици, ще видим къде и как биха могли да се предоговорят някои от просрочените задължения и, разбира се, ще си поставим цели с конкретни лица от ръководството на болницата, които да натоварим с контролиране на изпълнението им – цели, които да са измерими и да бъдат в посока бързо подобряване на финансовото състояние“, заяви той.

Предишна статияЛавров: С изтеглянето от Афганистан САЩ признават провала си
Следваща статияТрифонов проговори пред френския ‘Льо монд’: Столът на Гешев е твърде голям за него

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук