Начало НОВИНИ TikTok пуска в САЩ функция за кандидатстване за работа чрез видео

TikTok пуска в САЩ функция за кандидатстване за работа чрез видео

0

TikTok , популярна социална мрежа сред младите хора, стартира програма, която позволява на потребителите да отговарят на предложенията за работа с кратко видео, вместо да подават автобиография по традиционния начин.

Псевдонимът TikTok възобновява пилотната програма, която започна да работи миналата сряда и е ограничена до пазара на труда в САЩ. Предвидено е да продължи до 31 юли.

„TikTok Resumes официално е пуснат в действие и приемането на видеоклипове на TikTok се възобновява“, обяви в изявление глобалният директор по маркетинг на мрежата Ник Тран.

„За нас е чест да можем да си партнираме с някои от най-възхищаваните и нововъзникващи марки в света, тъй като тестваме нов начин за търсещите работа творчески и достоверно да покажат своя опит и умения“, добави той.

Работодателите могат да публикуват своите предложения за работа на специален сайт и потребителите могат да кандидатстват там, като изпратят видео и добавят хаштаг #TikTokResumes.

„#CareerTok вече е процъфтяваща субкултура на платформата“, каза Тран. „Нямаме търпение да видим как общността приема автобиографии на TikTok и помага да се преоткрият набирането и намирането на работа“, добави той.

Компании като Chipotle, Abercrombie & Fitch, Shopify, Target и World Wrestling Entertainment group използват функцията за набиране на млади хора на възраст под 25 години, известни като Gen Z.

След като пандемията на коронавируса предизвика рекордна рецесия през 2020 г., икономиката на Съединените щати се възстанови силно тази година, до голяма степен благодарение на провеждането на ваксинационни кампании, но много сектори, особено секторът на услугите, който предлага ниски заплати, се борят с набирането на кадри.

Предишна статияТрета доза „Пфайзер“ ще пази от Делта щама
Следваща статияСъстоянието на първата дама на Хаити, хоспитализирана в Маями, е „критично“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук