Начало НОВИНИ Стотици хаитяни се събират в посолството на САЩ, за да кандидатстват за...

Стотици хаитяни се събират в посолството на САЩ, за да кандидатстват за виза

0

Стотици хаитяни се събраха този петък, 9 юли, пред централата на посолството на САЩ в централноамериканската държава с надеждата, че ще им бъде предоставена виза за напускане на нацията им, предвид несигурността какво може да се случи след убийството на президента Jovenel Moïse.

Стотици хора чакаха да присъстват пред посолството, намиращо се в квартал Табаре.

Един от присъстващите, Джеферсън Хавеус , каза от името на групата, че „след смъртта на президента не може да се живее в Хаити“. Ето защо те са дошли в посолството, „за да намерят начин да се измъкнат от тази страна“, каза той, заобиколен от други отчаяни сънародници, включително жени и деца.

Освен това той смята, че САЩ трябва да направят нещо за хаитяните в този момент, защото „не може да се продължи да се живее по този начин“.

За разлика от концентрацията пред дипломатическата централа, охранявана от въоръжени мъже, в столицата, този петък беше първият ден на някаква нормалност след покушението.

Днес магазините и фирмите в Порт-о-Пренс бяха отворени отново и служителите се върнаха на работните си места. На летището въздушният трафик протича безпроблемно, след като правителството разпореди възобновяването на полетите.

Предишна статияМанолова: Подаваме жалба до ЦИК за агитация на ГЕРБ на турски език в Турция
Следваща статияИталия осъжда 14 южноамерикански войници на доживотен затвор за плана Кондор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук