Начало НОВИНИ COVID-19: Директорът на СЗО посочва, че най-лошото от пандемията е приключило за...

COVID-19: Директорът на СЗО посочва, че най-лошото от пандемията е приключило за много страни

0

Изпълнителният директор на спешната здравна програма на СЗО Майкъл Райън каза, че много страни в света са преодолели най-лошия етап от пандемията на COVID-19. Това изказване е във връзка с текущите цифри на смъртни случаи и хоспитализации, въпреки че подчерта, че е необходимо да се следят новите варианти на вируса.

Райън посочи, че тази група страни, която включва Ирландия, са имали добра стратегия за ваксинация, когато са започнали с уязвимите си популации , така че те биха създали защитна бариера, за да намалят напредъка на коронавируса.

„Така че от тази гледна точка най-лошото въздействие върху здравето поради пандемията вероятно приключва в страни като Ирландия.“ Специалистът добави, че въпреки че този факт е повод за празнуване, не е така в много други страни.

Представеният напредък обаче може да бъде парализиран поради новите варианти на COVID-19, които се появяват в различни части на света. Това може да повлияе на ефективността на съществуващите ваксини, което би означавало нови усилия на учените да разработят лекарства, които осигуряват пълна защита.

Органът на СЗО посочи, че новите варианти, като Delta, са много по-предаваеми от първия. Той отбеляза, че скритата опасност в случая на този вариант е, че потокът на предаване на COVID-19 се е увеличил . Освен това той подчерта, че ваксините не са 100% ефективни в тези случаи и че не възпрепятстват предаването на вируса.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук