Начало БЪЛГАРИЯ Франс прес: Протестна партия в България начело, избирателите наказаха ГЕРБ

Франс прес: Протестна партия в България начело, избирателите наказаха ГЕРБ

0
Прогнозните социологически проучвания след предсрочните парламентарни избори в България показват, че гласоподавателите, ядосани от неистовата корупция, са наказали партията на бившия премиер Бойко Борисов ГЕРБ. Борисов управлява три мандата, но загуби днешните избори от нова анти-истаблишмънт формация, оглавявана от превърналия се от певец в политик Слави Трифонов.

Последните социологически проучвания прогнозираха, че партията на Трифонов „Има такъв народ“ (ИТН), създадена едва миналата година – има минимална преднина пред ГЕРБ на Борисов.

Според различните прогнози на социолозите, двете партии ще спечелят между 21 и 24 процента от гласовете на тези избори, помрачени от ниска избирателна активност, а това ще доведе до липса на работещо мнозинство в един силно фрагментиран парламент.

Това на свой ред повдига въпроса за възможната перспектива за по-нататъшни избори до установяването на стабилно правителство чрез коалиции и съюзи между по-малките партии, пише още БГНЕС.

Предишна статияМощта на ГЕРБ се стопи и в чужбина
Следваща статияМанолова: Ще настояваме повишаването на доходите да бъде заложено в програмата на следващото правителство

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук