Начало НОВИНИ Хаити обявява арест на предполагаем ръководител на убийството на Жовенел Мойс

Хаити обявява арест на предполагаем ръководител на убийството на Жовенел Мойс

0

Властите на Хаити обявиха тази неделя, 11 юли, ареста на Кристиан Емануел Санон , един от предполагаемите интелектуални автори на убийството на президента Жовенел Мойс. Разследваното лице е лекар от хаитянска националност, пребиваващ във Флорида, САЩ.

Според първите разследвания Леон Чарлз, директор на Хаитянската национална полиция, каза, че Кристиан Санон е влязъл в Хаити на борда на частен самолет през юни, придружен от няколко колумбийци, натоварени да гарантират безопасността му.

„Когато настъплението на бандитите беше блокирано, първият човек, когото повикаха, беше Емануел Санон“, каза генералният директор на Хаитянската национална полиция Леон Чарлз в интервенция пред пресата, в която той смята, че причината за престъплението е „политическа.“

На 7 юли президентът на Хаити Жовенел Мойс е получил дванадесет куршумни рани по време на атаката, която е сложила край на живота му в частната му резиденция, според Карл Хенри Дестин, мировият съдия, отговарящ за съдебната медицина.

При тази атака, при която беше ранена и първата дама, Мартин Мойс, бяха изплетени няколко хипотези, тъй като една от охранителните камери се фокусира върху група хора, твърдящи, че е командос на DEA. Тази подробност влезе в сила, тъй като Леон Чарлз посочи, че в дома на задържания е намерен кепи, в който са написани инициалите DEA.

Санон е третият арестуван по случая хаитянин, в допълнение към други 18 колумбийци, обвинени, че са част от командването, за което се твърди, че е нападнал резиденцията на Йовенел Моисе миналата сряда.

Предишна статияМанолова: Ще настояваме повишаването на доходите да бъде заложено в програмата на следващото правителство
Следваща статия„Долу диктатурата!“: Хиляди кубинци излизат на улиците в знак на протест срещу правителството

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук