Начало БЪЛГАРИЯ Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ не желае министерски кресла, постове и позиции

Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ не желае министерски кресла, постове и позиции

0
„„Изправи се! Мутри вън!“ не желае министерски кресла. Не желаем постове и позиции.
Искаме управление което да започне да решава проблемите на българските граждани. Хората, които бяха стотици дни на площадите не очакват някой да гледа на правителство като на разпределяне на министерства и на порции.
Жалко е за тези, които разглеждат участието в управлението като столова, на която се разпределят порции.“ Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова на брифинг днес, след коалиционен съвет.
„Ангажимент на големите партии е да проведат публични разговори. Има три варианта – Трифонов предлага правителство, друга партия предлага кабинет или служебното правителство да стане редовно, което ще спаси държавата от политическа криза.“
„Това наше предложение подейства като топлинен удар на бившия премиер и вдигна градусите. Не е ясно защо Борисов толкова много се страхува от служебното правителство, допълни Манолова. Служебното правителство върши работа и гражданите го харесват, защото там има почтени хора.
Те започнаха реформи и в ББР, и в „Автомагистрали“, и в „Монтажи“, и в регионалното министерство. Ще подкрепим служебното правителство да стане редовно, независимо коя партия го предлага. Няма да подкрепяме кабинет, предложен от ГЕРБ или ДПС“, заяви тя.
„Ще бъдем в пленарна зала и очакваме да има дебат за предложението на Слави Трифонов за кабинет. Не се казва нищо за повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на хората с увреждания, финансова помощ за бизнеса, съдебна реформа и реформа в здравеопазването. Когато видим в парламента какво предлагат, какви са приоритетите и целите, тогава ще зададем нашите въпроси и в зависимост от получените отговори, ще се чуе нашето решение, каза още тя. Не сме в телевизионна република, в която някой казва нещо по телевизията и ние му отговаряме по телевизията.“
„Ако искаме да възстановим парламентаризма, дебатът за съставяне на кабинет на България трябва да бъде в парламента, публично, с обяснения и аргументи. Това трябва да се случи публично, под светлината на прожекторите, а не като кабинетни упражнения или телевизионни изявления“, подчерта Манолова.
„Настояваме, след като ЦИК обяви окончателно резултати от изборите, президентът да свика парламента час по-скоро, за да започнем работа. Пенсионерите очакват преизчисляване на пенсиите от 1 септември, хората с увреждания чакат повече асистентска грижа от 1 септември, малките фирми очакват финансова помощ от българската държавата. Съдебната реформа, здравната реформа и Комисията по ревизията трябва да бъдат продължени,“ допълни Манолова.
Предишна статияСрутването на хотел в Китай убива 17 души и ранява петима
Следваща статияБорисов: След това шоу, идва глад

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук