Начало НОВИНИ Производители на ваксини от Pfizer: Коронавирусът е тук, за да остане и...

Производители на ваксини от Pfizer: Коронавирусът е тук, за да остане и ще стане по-устойчив

0

Йозлем Тюречи и Угур Сахин са основатели на германската лаборатория BioNTech , специализирана в пратената РНК, която съвместно с американската лаборатория Pfizer разработиха световната пионерска ваксина срещу COVID-19 . Следователно те са водещи гласове в пандемията на коронавируса .

Интервюирани в неделя, 11 юли, от френския вестник Les Echos, те поддържат тезата, че коронавирусът на SARS-CoV-2 „е тук, за да продължи да съществува и ще става все по-устойчив“.

„Ще продължи да мутира и редовно ще имаме малки огнища“, подчерта Шахин. „Следващото поколение на вируса ще има степен на заразност от около шест до осем, което означава, че заразен човек може да зарази до осем души, които не са имунизирани“.

Те подчертаха, че имунизацията на населението във всички краища на света трябва да продължи бързо.

Те се позоваха и на друг неотдавнашен проблем, разгледан в множество страни: използването или не на трета доза за борба с най-заразните варианти на коронавируса.

„Нашите клинични проучвания вече показаха, че трета инжекция вероятно ще бъде полезна. Но все още нямаме достатъчно научни данни, за да знаем кога трябва да се направи тази трета инжекция. Това решение трябва да бъде взето от регулаторните органи“, каза Шахин .

Експертът посочи, че ваксината, разработена от BioNTech в Германия, „има ефективност от около 89% срещу симптоматичното заболяване на варианта Delta, две седмици след пълната ваксинация.“

В този смисъл той посочи, че „няма нужда да се страхуваме от варианта Delta“, въпреки нарастването на положителните случаи, които той е причинил.

Предишна статияМанолова: Който получи мандата, да предложи служебният кабинет да стане редовен
Следваща статияСрутването на хотел в Китай убива 17 души и ранява петима

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук